De Tien van 't Aogje

De Tien van 't Aogje is een jaarlijks terugkerend hardloopevenement in de wijk Ginneken, Breda. Het evenement vond plaats op zondag 15 september en bestond uit meerdere onderdelen, waaronder de 5 km, de 10 km en een speciale familieloop. De wedstrijd trekt veel hardloopliefhebbers van verschillende niveaus, van beginners tot ervaren atleten.


Voor de editie van dit jaar stonden er drie afstanden op het programma. De 5 km en 10 km waren de belangrijkste wedstrijdruns, waarbij deelnemers door het pittoreske landschap van het Ginneken liepen. De familieloop was een recreatieve loop waarbij ouders samen met hun kinderen konden deelnemen, wat zorgde voor een ontspannen en gezellige sfeer.


Naast de sportieve prestaties van de deelnemers was er ook veel aandacht voor de sfeer rond het parcours. Langs de route stonden supporters, en lokale bewoners juichten de lopers aan met muziek en aanmoedigingen. Het evenement is een mooie gelegenheid om sport en gemeenschapszin samen te brengen in een feestelijke setting.